Auliisti arvosteltu vuoden 2006 draama tarjolla – pääosassa aina yhtä valovoimainen Leonardo DiCaprio!

Blood Diamond – veritimantti on Edward Zwickin ohjaama draamaelokuva.

Edward Zwick ei ehkä nimenä ole suomalaisille kovinkaan tuttu, mutta miehen työt soittanevat enemmän kelloja. Kyseinen heppu on nimittäin ohjannut muun muassa elokuvat Poikkeustila ja Viimeinen samurai.

Blood Diamond – veritimantti vie katsojansa 1990-luvulle Sierra Leonen sisällisodan karuihin maisemiin. Maantiedontuntina mainittakoon, että Sierra Leone on Länsi-Afrikassa sijaitseva valtio, jossa puhutaan virallisena kielenä englantia. Sisällissodan aikana laiton timanttikauppa oli suuri tulonlähde.

Solomon Vandy (Djimon Hounsou) on tarinassa perheenisä, joka joutuu pakkotöihin timanttikaivokseen ja löytää kuin löytääkin sieltä jättiläisjalokiven. Tämän myötä muun muassa salakuljettaja Danny Archerin (Leonardo DiCaprio) ja toimittaja Maddy Bowenin (Jennifer Connelly) kiinnostus miestä kohtaan herää.

Blood Diamondin IMDB-arvosana on hyvä – 8,0. Lisäksi elokuva sai aikanaan tunnustusta muun muassa viiden Oscar-ehdokkuuden muodossa. Parhaasta pääosasta ehdolla oli Leo itse, ja sivuosasta Djimon Hounsou.

Blood Diamond – veritimantti nähdään Subilla keskiviikkona kello 21.05 ja seuraavaksi maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 1.40.

Julkaistu 08.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot