Christopher Nolanin menestysleffa vuodelta 2010 nähdään taas – josko sitä tällä kertaa katsoessa vihdoin ymmärtäisi juonen?

Inceptionia pidetään yhtenä vaikeimmin ymmärrettävistä mainstream-elokuvista.

Jestas sentään, kun tästäkin elokuvasta on jo kauan aikaa! Näin ajatteli Iltapulu huomatessaan, että Inceptionhan tuli ensi-iltaan jo vuonna 2010. Eli jokainen meistä oli tuolloin 10 vuotta nykyistä nuorempi, komeampi ja kauniimpi. Siis noin niin kuin karrikoidusti ilmaistuna!

Inception tunnetaan maailmalla paitsi korkealaatuisesta toiminnastaan, myös monimutkaisuudestaan. Scifi-elokuvan juonessa Leonardo DiCaprio esittää mestarivaras Dom Cobbia, joka kykenee tunkeutumaan ihmisten alitajuntaan heidän unensa aikana. Lopputuloksena on elokuva, jossa on paljon siirtymiä ja aikahyppyjä, eikä aina oikein voi olla varma, milloin ollaan unessa ja milloin valveilla.

Sympaattisen Leon lisäksi tähtirooleissa nähdään lukuisia muitakin kovan luokan näyttelijöitä. Otettakoon näistä esimerkeiksi Don Juanista ja Kolmas kivi auringosta -sarjasta tuttu Joseph Gordon-Lewitt sekä Ellen Page, Ken Watanabe ja Tom Hardy. Ohjaaja Christopher Nolan puolestaan muistetaan esimerkiksi kolmesta arvostetusta Batman-elokuvastaan.

Inception voitti peräti neljä Oscar-pystiä ja oli ehdolla neljään muuhunkin. IMDB:ssä arvosanana seisoo vaikuttava 8,8.

Inception nähdään Nelosella sunnuntaina 21.30 sekä seuraavana perjantaina 23.30. Elokuvan kärsii katsoa useamminkin, joten sitä sinänsä sopiikin uusia...

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!