Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä!

Eastwoodin ohjaama American Sniper oli aikanaan menestys monessakin mielessä.

On se Clintti vain kova. Äijä täyttää 90 vuotta nyt toukokuun viimeisenä päivänä ja on tehnyt aivan uskomattoman uran Hollywoodissa. Mies aloitti elokuvanäyttelemisensä jo vuonna 1955 pienissä rooleissa ja jatkoi siitä sitten maailman suurimmaksi länkkäritähdeksi 1960-luvulla.

Lukuisten huippuroolien lisäksi Eastwood on heilunut myös kameran takana aina vuodesta 1971 alkaen paitsi ohjaajana, myös välillä tuottajana. Onpahan kaveri välillä jopa säveltänyt ja laulanutkin musiikkia elokuviinsa!

American Sniperissa Eastwood toimii ohjaajan sekä osatuottajan roolissa. Varsinaisissa päärooleissa puolestaan nähdään Bradley Cooper ja Sienna Miller. Tarina perustuu tositapahtumiin ja kertoo palkitun amerikkalaisen tarkka-ampuja Chris Kylen tarinan. Kyle kyllä niittää mainetta ja kunniaa taistelukentillä, mutta tuiki tavallisen koti-isän rooli tuottaa hankaluuksia.

American Sniper tehtiin 59 miljoonan dollarin budjetilla, ja se tuotti lipputuloja huimat 547,4 miljoonaa. Oscar-ehdokkuuksia tuli kuusi ja varsinaisia pystejäkin yksi parhaista äänitehosteista. IMDB:ssä arvosana on 7,3.

American Sniper esitetään Subilla maanantaina kello 21.00. Uusinta on luvassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 0.05.