Don't Think Twice on pienimuotoinen vuoden 2016 draamakomedia – katso traileri

Yhdysvaltalaisen elokuvan ohjasi vuonna 2016 Mike Birbiglia.

Improvisaatio on hauska komedian laji, jota ovat Suomessa olleet tekemässä tunnetuksi esimerkiksi ohjelmat Vedetään hatusta ja Putous. Improvisaatiossa tavoitteena on viihdyttää ja naurattaa yleisöä ilman erillisiä käsikirjoituksia tai harjoituksia. Laji vaatii nokkeluutta ja nopeasti toimivia aivoja.

Don't Think Twice on elokuva ystävyksistä, joilla on oma improvisaatioryhmänsä. Juonessa yksi ystävyksistä tekee läpimurron, mutta muut uhkaavat jäädä rannalle.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut koomikko nimeltään Mike Birbiglia. Birbiglia tunnetaan esimerkiksi roolistaan Netflix-sarjassa Orange Is the New Black, jossa hän näytteli Danny Pearsonia. Muita Don't Think Twicessa esiintyviä näyttelijöitä ovat esimerkiksi Keegan-Michael Key, Ben Stiller sekä aina yhtä ihana Gillian Jacobs.

Don't Think Twice tehtiin kevyellä 3 miljoonan dollarin budjetilla. Yhteensä se kääri teattereissa 4,4 miljoonaa, joten viivan päälle jäätiin. Rotten Tomatoes -arvosanapalvelussa peräti 98 % yhteensä 126 kriitikkoarviosta oli myönteisiä.

Don't Think Twice esitetään TV5:llä tiistaina 22.05 ja seuraavan kerran sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 1.40.