Harvinaista herkkua wanhojen hyvien elokuvien ystäville – luvassa vuoden 1979 Woody Allen -klassikko!

Manhattan on vuoden 1979 romanttinen komedia.

Kuten moni tietääkin, 84-vuotias Woody Allen on rakastettu yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja ja koomikko. Erityistä seniorissa on se, että hänellä oli aktiivivuosinaan tapana paitsi käsikirjoittaa ohjaamansa elokuvat, myös näytellä niissä itse. Kyseessä oli siis todellinen monitoimimies, joka teki valtaosan urastaan jo useita vuosikymmeniä sitten.

Oscar-pystejä Allenilla on kotonaan mukavat neljä kappaletta. Nämä ovat tulleet Annie Hall -elokuvan (1977) parhaasta käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, Hannah ja sisaret -elokuvan (1986) parhaasta käsikirjoituksesta sekä vielä Midnight in Parisin (2011) parhaasta käsikirjoituksesta. Ehdokkuuksia niitäkin on miehelle siunaantunut peräti 24 kappaletta.

Manhattanin käsikirjoitti aikanaan Allenin kanssa Marshall Brickman. Elokuvan juonessa 42-vuotias komediakirjoittaja (Allen itse) deittailee 17-vuotiasta lukiolaista (Mariel Hemingway). Pululla on pienoinen aavistus, että elokuvan teema saattaisi nykypäivänä saada enemmän ihmetystä osakseen kuin mitä vanhassa maailmassa!

Rotten Tomatoesissa elokuvan on arvioinut 65 kriitikkoa, joista 95 % on jättänyt myönteisen arvion. Elokuvaa pidetään vielä tänäkin päivänä yhtenä Allenin parhaista.

Mustavalkoinen Manhattan nähdään Yle Teema & Fem -kanavalla torstaina kello 21.00.

Julkaistu 07.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot