Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan

Sleepers – katuvarpuset (Sleepers) on Barry Levinsonin ohjaama draamatrilleri.

Kirjoihin perustuvia elokuvia piisaa maailmassa vaikka kuinka paljon. Usein elokuvantekijöiden onkin helpompi lähteä tekemään elokuvaa valmiin tarinan pohjalta. Yhdistelmä on sikäli sopiva, että kirjoja luetaan nimenomaan ainoastaan tarinan ja kerronnan perusteella, kun taas elokuvien katsomiseen on useita syitä. Miksipä toimivia tarinoita ei siis otettaisi sapluunaksi isojen budjettien megaelokuviin?

Sleepers – katuvarpuset perustuu Lorenzo Carcaterra -nimisen italoamerikkalaisen kirjailijan samannimiseen teokseen, joka julkaistiin vain vuotta elokuvaa aiemmin. Suuriin rooleihin elokuvassa on valjastettu muun muassa Kevin Bacon, Jason Patric, Brad Pitt, Robert De Niro ja Dustin Hoffman – siis melkoinen Hollywoodin tähtikimara!

Sleepers – katuvarpuset kertoo New Yorkin Manhattanilla sijaitsevan Hell's Kitcheninä tunnetun alueen kasvateista, jotka tekevät konnuuksia ja tienaavat rahaa laittomuuksilla. Pian onkin sitten jo traumatisoiva nuorisovankilajakso valmis alkamaan!

Sleepers – katuvarpuset -elokuvan IMDB-arvosana on mallikas 7,6. Se esitetään TV5:llä kolmesti muutaman päivän sisään. Keskiviikkona esitysaika on 21.00, torstaina 22.50 ja sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 0.50.

Julkaistu 26.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot