Ikivihreän klassikkobiisin mieleen tuova mustan huumorin rikoselokuva tulee taas – pääosassa Brad Pitt

Killing Them Softly on Andrew Dominikin ohjaama elokuva vuodelta 2012.

Lori Lieberman lauloi vuonna 1973 siitä, kuinka mies tappoi naista pehmeästi sydämellään. Tai no vähän paremmaltahan se jostain syystä kuulosti englanniksi! Ja oikeastaan Roberta Flack ja The Fugees vasta tekivät kappaleen myöhemmin todella tunnetuksi.

Mennään kuitenkin asiaan. Mustaa huumoria tursuava Killing Them Softly -elokuva perustuu George V. Higginsin vuoden 1974 romaaniin nimeltä Cogan's Trade. Elokuvassa nähdään pääosassa Hollywood-komistus Brad Pitt, kun taas muissa tärkeissä rooleissa nähdään James Gandolfini, Ben Mendelsohn ja Richard Jenkins.

Elokuvan juoni jättää synkälle huumorille paljon tilaa. Kolme amatööriä pilaa ja ryöstää mafian järjestämän laittoman uhkapelijärjestelyn, jolloin mafia laittaa kaksi palkkamurhaajaa (Pitt ja Gandolfini) jakamaan oikeutta ja palauttamaan instituution kunnian.

Killing Them Softly onnistui vakuuttamaan 220 kriitikosta Rotten Tomatoesissa 74 prosenttia. IMDB:ssä arvosana elokuvalla on 6,2.

Pääset hohottelemaan elokuvalle sunnuntaina YLE2-kanavalla kello 21.00 alkaen.

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot