John McLane on täällä jälleen – Bruce Willisin ykkösklassikko tulee taas

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli on ehkä yksi legendaarisimmista elokuvista ikinä.

Die Hard on paitsi maailman silmissä, myös suomalaisittain varsin merkittävä elokuvasarja. Suomalainen Renny Harlin nimittäin ohjasi vuoden 1990 jatko-osan alkuperäiselle Die Hardille, joka siis nähdään nyt perjantain myöhäisillassa. Ykkösosan on ohjannut John McTiernan.

Die Hard -trilogian nimeämiskäytännöistä olisi Pululla vähän sanomista! Seuraavassa nimittäin olisivat koko kolmikon nimet listattuna:

  1. Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli (Die Hard)
  2. Die Hard 2 - vain kuolleen ruumiini yli (Die Hard 2: Die Harder)
  3. Die Hard - Koston enkeli (Die Hard With a Vengeance)

Noita nimiä kun katsoo, niin huomaa, että sekä suomeksi että englanniksi on otettu aika omituisia vapauksia. Eikö olisi riittänyt ihan vain Die Hard, Die Hard 2 ja Die Hard 3?

Ensimmäisessä Die Hardissa newyorkilainen poliisi John McLane (Bruce Willis) taistelee yksin raakalaismaista rikollisjoukkoa vastaan. Toisin sanottuna kyseessä on "se pilvenpiirtäjäversio".

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli nähdään MTV3:lla perjantaina kello 22.35.

Julkaistu 03.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot