Joka kulmalla näkyvät, sinisiin haalareihin sonnustautuneet keltaiset pallerot nyt omassa elokuvassaan – kyseessä animaatio vuodelta 2015

Minions on suomenkielisen Kätyrit-elokuvan englanniksi puhuttu versio.

Animaatioelokuvat eivät juuri koskaan ole olleet pelkästään pienten lasten etuoikeus. Siinä missä moni edelleen kuitenkin herkästi luulee leppoisan ja söpön näköisiä elokuvia suoraan lastenleffoiksi, tehdään animaatioita entistäkin enemmän nimenomaan aikuisten makuun. Otettakoon tästä esimerkiksi nyt vaikkapa suositut aikuisten sarjat South Park ja Robot Chicken.

Seitsemän vuotta täyttäneille suositellusta Minions-elokuvasta liikkuu myös suomeksi dubattu Kätyrit-versio, mutta tällä kertaa lauantai-illassa esitetään nimenomaan englanninkielinen alkuperäispainos. Sanna Stellanin, Heikki Kujanpään, Arttu Wiskarin ja muiden kotimaisten ääninäyttelijöiden sijasta elokuvassa kuullaan Pierre Coffin, Sandra Bullockin ja Jennifer Saundersin kaltaisia Hollywood-tähtiä.

Minions toimii niin sanottuna prequel-esiosana aiemmin julkaistuille kahdelle Despicable Me -elokuvalle (Itse ilkimys -sarja). Elokuva sijoittuu 1960-luvulle, jossa pienet kätyrit ovat jääneet ilman suurempaa ilkimysisäntää ja menettäneet täten elämänhalunsa. Näinpä keltaiset öttiäiset lähtevät etsimään uutta mestaria palveltavakseen.

Minions-elokuvan on ohjannut kaikkien kätyrienkin äänenä kuultava Pierre Coffin. Elokuva esitetään TV5:llä lauantaina kello 19.15 ja heti perään sunnuntaina kello 16.20.

Julkaistu 25.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot