Jokeri-mies Joaquin Phoenix nyt vuoden 2012 psykologisessa draamassa – katso traileri!

Mestari (The Master) on Paul Thomas Andersonin ohjaama elokuva.

Joaquin Phoenix iski nimensä massojen tietoisuuteen viime vuonna julkaistussa Jokeri-elokuvassa. Voisi kai sanoa, että moisilla rooleilla on melko vaivatontakin kasvattaa omaa nimiarvoaan. Huomio kun elokuvassa oli selvästikin juuri siinä, miten Phoenix ottaisi hahmon omakseen. Paljon hankalampaa on tietenkin ponnahtaa massojen tietoisuuteen elokuvissa, jotka kuvaavat tasapuolisesti montaa eri hahmoa, joista yhdelläkään ei ole yhtä pitkää ja tunnettua taustatarinaa kuin DC Comicsin Batman-pahiksella Jokerilla. Oli miten oli, Phoenix joka tapauksessa täytti isot, Heath Ledgerin jälkeensä jättämät saappaat mainiosti!

Nyt tarjolla olisi hieman erilainen Joaquin Phoenix -elokuva. Mestari kertoo tarinan Freddie Quell -nimisen toisen maailmansodan veteraanin vaikeuksista sopeutua normaaliin elämään. Phoenixin esittämä Quell tapaa elokuvassa uskonnollisen liikkeen johtajan Lancaster Doddin (Philip Seymour Hoffman) ja päätyy itsekin etsimään tarkoitustaan osana.

Mestari-elokuvan sanotaan ottaneen inspiraatiota esimerkiksi Hollywoodissa suuressa nosteessa olevasta skientologiasta.

Rotten Tomatoesissa 243 kriitikosta 84 prosenttia antoi Mesatrille myönteisen arvion keskiarvolla 8,09/10. Taloudellisesti elokuva kuitenkin floppasi, eikä se aivan onnistunut tuottamaan takaisin edes 32 miljoonan dollarin budjettiaan.

Mestari esitetään Hero-kanavalla perjantaina kello 21.15. Seuraava esitys on luvassa lauantaina kello 19.00.

Julkaistu 15.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot