Joulu on taas, joulu on taas – tai sitten ei, mutta Bob Thorntonin jouluelokuva tulee silti taas!

Paha Pukki (Bad Santa) on joulukomedia vuodelta 2003.

Moni saattaisi helposti ajatella, että eihän mitään jouluelokuvia pidä katsoa televisiosta maaliskuussa. Emme ole tästä suoranaisesti eri mieltä, vaikka eihän ajankohta elokuvaa pahenna, jos ei elokuva ajankohta!. Ja näitä eristymisen aikoja ei kieltämättä yksikään leffa pahemmiksi tee!

Paha pukki -elokuvan on ohjannut amerikkalainen Terry Zwigoff ja käsikirjoittanut kaksikko Glen Ficarra ja John Requa. Joukkion nimet tuskin soittavat suomalaisten kelloja, mutta näyttelijäpuolelta löytyykin sitten edes vähän enemmän kosketuspintaa. Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Angelina Jolien ex-mies Billy Bob Thornton sekä Bernie Mac ja Lauren Graham. Mikään varsinainen lasten leffa ei suinkaan ole kyseessä, sillä huumori Pahassa pukissa on nimeen sopivan mustaa ja ikärajakin seisoo peräti 16 vuodessa.

Paha pukki sai kriitikoilta – sekä Iltapulun sivuilla elokuvaa kommentoivilta – aikanaan kohtuullisen hyvän vastaanoton. Juonessa viinaan menevä linnakundi palkkautuu joulupukiksi tavarataloon takomaan rahaa.

Elokuva nähdään Subilla tiistaina kello 21.00. Edellinen esitys nähtiin sopivammin kaksi päivää ennen jouluaattoa 2019.

Julkaistu 24.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot