Käytätkö paljonkin Applen tuotteita? – Sitten saatat hyvinkin haluta nähdä tämän elokuvan!

Steve Jobs on elämäkerrallinen elokuva jo menehtyneestä Applen perustajasta ja alansa edelläkävijästä.

Steve Jobs tunnetaan yhtenä modernin maailman ehdottomista neroista. Kyseinen heppu perusti Steve Wozniakin kanssa Applen vuonna 1976 – eli rapsakat 44 vuotta sitten. Vuotta myöhemmin he julkaisivat Apple II -tietokoneen, joka oli ensimmäinen väreihin kykenevä kotitietokone ja siten myös ensimmäinen menestys aloittelevan yrityksen portfoliossa.

Yhdessä vaiheessa Jobs erosi Applesta hävittyään firman sisäisen valtataistelun, mutta liittyi myöhemmin takaisin. Vuonna 2000 Jobs nousikin sitten yrityksen pysyväksi toimitusjohtajaksi, ja vain vuotta myöhemmin markkinoille puskettiin iPod-soitin ensimmäinen Macin OS X -käyttöjärjestelmä. Valtava menestyi jatkui vähitellen myös iTunesin ja ensimmäisten iPhonejen ja iPadien myötä.

Vuonna 2011 monien vaiheiden jälkeen Jobs kuoli haimasyövän aiheuttamaan hengityspysähdykseen. Monivaiheisen uransa lisäksi tämä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista miehistä tuli tunnetuksi vaativasta johtamistyylistään.

Iltapulun mielestä on valitettavaa, että vuonna 2015 julkaistu elokuva lopettaa Jobsin elämän käsittelyn jo vuoteen 1998 sen sijaan, että se kävisi läpi myös viimeiset vuodet. Miestä itseään näyttelee valkokankaalla Michael Fassbender.

Steve Jobs -elokuvalla on IMDB:ssä arvosanana 7,2. Elokuva esitetään TV5:llä maanantaina 22.15 alkaen.

Julkaistu 23.03.2020

Uusimmat

Ulkomaillekin vietävä kotimainen rikosdraamasarja jatkuu nyt uusin jaksoin – pääosissa Pihla Viitala ja Lauri Tilkanen Uusi rikossarja alkaa sunnuntai-illoissa – täältä tulee Rolf Larsen! Tarjolla nyt uunituore psykologinen minisarja – esitettiin kotimaassaankin vasta helmikuussa! Suositun Jurassic Park -sarjan neljäs osa nyt eetterissä – uuden elokuvan ensi-iltakin on jo tiedossa! Maailman suosituin visailusarja palaa jälleen – joko se pääpotti viimein menisi jakoon?

Videot

Ulkomaillekin vietävä kotimainen rikosdraamasarja jatkuu nyt uusin jaksoin – pääosissa Pihla Viitala ja Lauri Tilkanen Uusi rikossarja alkaa sunnuntai-illoissa – täältä tulee Rolf Larsen! Tarjolla nyt uunituore psykologinen minisarja – esitettiin kotimaassaankin vasta helmikuussa! Suositun Jurassic Park -sarjan neljäs osa nyt eetterissä – uuden elokuvan ensi-iltakin on jo tiedossa! Maailman suosituin visailusarja palaa jälleen – joko se pääpotti viimein menisi jakoon? Suomen tv-ensi-illassa vuoden 2017 animoitu supersankarikomedia – pääosaäänenä koomikko Kevin Hart!