Käytätkö paljonkin Applen tuotteita? – Sitten saatat hyvinkin haluta nähdä tämän elokuvan!

Steve Jobs on elämäkerrallinen elokuva jo menehtyneestä Applen perustajasta ja alansa edelläkävijästä.

Steve Jobs tunnetaan yhtenä modernin maailman ehdottomista neroista. Kyseinen heppu perusti Steve Wozniakin kanssa Applen vuonna 1976 – eli rapsakat 44 vuotta sitten. Vuotta myöhemmin he julkaisivat Apple II -tietokoneen, joka oli ensimmäinen väreihin kykenevä kotitietokone ja siten myös ensimmäinen menestys aloittelevan yrityksen portfoliossa.

Yhdessä vaiheessa Jobs erosi Applesta hävittyään firman sisäisen valtataistelun, mutta liittyi myöhemmin takaisin. Vuonna 2000 Jobs nousikin sitten yrityksen pysyväksi toimitusjohtajaksi, ja vain vuotta myöhemmin markkinoille puskettiin iPod-soitin ensimmäinen Macin OS X -käyttöjärjestelmä. Valtava menestyi jatkui vähitellen myös iTunesin ja ensimmäisten iPhonejen ja iPadien myötä.

Vuonna 2011 monien vaiheiden jälkeen Jobs kuoli haimasyövän aiheuttamaan hengityspysähdykseen. Monivaiheisen uransa lisäksi tämä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista miehistä tuli tunnetuksi vaativasta johtamistyylistään.

Iltapulun mielestä on valitettavaa, että vuonna 2015 julkaistu elokuva lopettaa Jobsin elämän käsittelyn jo vuoteen 1998 sen sijaan, että se kävisi läpi myös viimeiset vuodet. Miestä itseään näyttelee valkokankaalla Michael Fassbender.

Steve Jobs -elokuvalla on IMDB:ssä arvosanana 7,2. Elokuva esitetään TV5:llä maanantaina 22.15 alkaen.

Julkaistu 23.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot