Kehuttu vuoden 2016 komediadraama nyt televisiossa – oli ehdolla niin Oscareissa kuin Golden Globessakin ja kertoo jaetusta huoltajuudesta

Vuosisadan naiset on Mike Millsin ohjaama elokuva.

Mike Millls ei Suomessa ole mikään erityisen tunnettu elokuvaohjaaja. 54-vuotias kalifornialaisheppu on kuitenkin ohjannut urallaan neljä elokuvaa. Nämä ovat Thumbsucker (2005), Beginners (2010), Vuosisadan naiset (2016) sekä tuoreimpana C'mon C'mon (2020). Projekteissa on vuosien varrella ollut mukana muun muassa Keanu Reevesin, Ewan McGregorin ja Joaquin Phoenixin kaltaisia tuttuja nimiä.

Vuosisadan naiset -elokuvan kerrotaan pohjautuvan osittain Millsin lapsuuteen. Tarina sijoittuu vuoteen 1979 ja kertoo yksinhuoltajaäiti Dorotheasta (Annette Bening), jolla on vaikeuksia muodostaa henkinen yhteys 15-vuotiaaseen poikaansa. Näinpä Dorothea pyytää kahta muuta naista lähipiiristään auttamaan häntä poikansa kasvatuksessa.

Kriitikot pitivät Vuosisadan naisista. Rotten Tomatoes palvelussa 89 prosenttia 219 kriitikosta jätti elokuvalle myönteisen arvosanan. IMDB:ssäkin arvosanana on sangen kohtuullinen 7,3. Taloudellisesti kyseessä ei silti ollut mikään jättimenestys, sillä 7 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva toi sisään ainoastaan 7,2 miljoonaa dollaria.

Vuosisadan naiset esitetään Yle Teema & Femillä lauantaina kello 21.35.

Julkaistu 09.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot