Kiistellyn tuottajan tuottama loistoelokuva vuodelta 2002 nyt televisiossa – pääosissa muun muassa Leonardo DiCaprio ja Cameron Diaz

Gangs of New Yorkin on ohjannut huippuohjaaja Martin Scorsese.

Oletko koskaan kuullut Harvey Weinsteinista? Kyseessä on yhdysvaltalainen vuonna 1952 syntynyt elokuvatuottaja, joka on ollut mukana lukuisissa mainioissa Hollywood-produktioissa. Tämän vuoden helmikuussa mies kuitenkin tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan lukuisten seksuaalissävytteisten rikossyytteiden, muun muassa raiskausten, johdosta. Weinsteinin nimi yhdistetäänkin vahvasti MeToo-liikkeen syntyyn, ja hänen tuomionsa olivat suuri voitto feministiselle liikkeelle.

Weinstein toimi tuottajana myös Martin Scorsesen menestyksekkäälle Gangs of New York -elokuvalle, joka sijoittuu 1860-luvulle New Yorkin slummeihin. Elokuva kertoo silloisista jengitaisteluista ja mellakoista, jotka synnyttivät lopulta sisällissodan. Merkkirooleissa nähdään muun muassa Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz ja Liam Neeson.

Rotten Tomatoesissa elokuva on saanut 210 kriitikolta 73-prosenttisesti myönteisen vastaanoton. Metacriticissä arvosanana on 72/100 ja IMDB:ssä 7,5. Oscar-gaalassa Gangs of New York puolestaan sai peräti 10 ehdokkuutta, mutta ei voittanut ainuttakaan.

Gangs of New York esitetään Yle Teema & Femillä perjantaina kello 21.00.

Julkaistu 03.04.2020

Uusimmat

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri!

Videot

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä!