Kiistellyn tuottajan tuottama loistoelokuva vuodelta 2002 nyt televisiossa – pääosissa muun muassa Leonardo DiCaprio ja Cameron Diaz

Gangs of New Yorkin on ohjannut huippuohjaaja Martin Scorsese.

Oletko koskaan kuullut Harvey Weinsteinista? Kyseessä on yhdysvaltalainen vuonna 1952 syntynyt elokuvatuottaja, joka on ollut mukana lukuisissa mainioissa Hollywood-produktioissa. Tämän vuoden helmikuussa mies kuitenkin tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan lukuisten seksuaalissävytteisten rikossyytteiden, muun muassa raiskausten, johdosta. Weinsteinin nimi yhdistetäänkin vahvasti MeToo-liikkeen syntyyn, ja hänen tuomionsa olivat suuri voitto feministiselle liikkeelle.

Weinstein toimi tuottajana myös Martin Scorsesen menestyksekkäälle Gangs of New York -elokuvalle, joka sijoittuu 1860-luvulle New Yorkin slummeihin. Elokuva kertoo silloisista jengitaisteluista ja mellakoista, jotka synnyttivät lopulta sisällissodan. Merkkirooleissa nähdään muun muassa Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz ja Liam Neeson.

Rotten Tomatoesissa elokuva on saanut 210 kriitikolta 73-prosenttisesti myönteisen vastaanoton. Metacriticissä arvosanana on 72/100 ja IMDB:ssä 7,5. Oscar-gaalassa Gangs of New York puolestaan sai peräti 10 ehdokkuutta, mutta ei voittanut ainuttakaan.

Gangs of New York esitetään Yle Teema & Femillä perjantaina kello 21.00.

Julkaistu 03.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot