Klassikkoelokuva marssittaa ruutuun nuoren Bruce Willisin ja Christopher Walkenin – katso traileri

Last Man Standing on elokuva 24 vuoden takaa.

On mielenkiintoista, kuinka kaikkien vanhojenkaan elokuvien nimiä ei syystä tai toisesta ole käännetty suomeksi. Yksi tällainen tapaus on Walter Hillin ohjaama vuonna 1996 ensi-iltaan pärähtänyt Last Man Standing. Suomalaisittainhan nimen voisi kääntää vaikkapa muotoon Viimeinen pystyssä. Tosin tuohan nyt kuulostaisi äkkiseltään hieman siltä, että yksi yökukkuja valvoo, kun taas muut nukkuvat.

Last Man Standing on teemaltaan kuitenkin sangen väkivaltainen, 16 vuotta täyttäneille suunnattu toimintaelokuva. Sen juoni sijoittuu Yhdysvaltojen kieltolain aikaan vuodelle 1932, jolloin revolverisankari John Smith (Bruce Willis) löytää itsensä keskeltä jengisotaa. Elokuvan alussa Smith saapuu autollaan teksasilaiseen pikkukylään ja joutuu saman tien mafiamiesten piirittämäksi.

Bruce Willisin lisäksi elokuvan nimikko-osista löytyvät muun muassa Christopher Walken, Alexandra Powers ja David Patrick Kelly.

Valitettavasti Last Man Standingin arvostelumenestys ei aikanaan ollut kaksista. Se sai lähinnä heikkoja arvioita ja ainoastaan 37 %:n hyväksynnän Rotten Tomatoesissa. Tämän lisäksi se teki teattereissa noin 20 miljoonan dollarin arvosta persnettoa.

Last Man Standing esitetään Subilla ensin torstaina kello 21.00 ja sen jälkeen maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 02.30. Tässä traileri: