Korkealaatuinen brittiläinen vuoden 2015 scifi-elokuva nyt töllöttimessä – katso mielenkiintoinen traileri!

Ex Machina on kiinnostava Alex Garlandin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva.

Tieteiselokuvien laatu vaihtelee usein rajusti. Genreen kuuluvat leffat yrittävät toisinaan saarnata katsojilleen vähän liiaksikin omaa erinomaisuuttaan ja älykkyyttään, jolloin omaan nokkeluuteen kaatuminen on jopa todennäköistä. "No onpa taas olevinaan fiksua" moni meistä herkästi ajattelee. Kun scifi kuitenkin on hyvää, on se monesti ihan perhanan hyvää!

Iltapulun sivuille vajaa vuosi sitten tullut kommentti kertoo sekin Ex Machinasta jotakin: "Yhä harvemmat scifi-leffat vanhemmiten ovat puhutelleet. Tämä oli oikeastaan aika hyvä."

Ex Machina on Isossa-Britanniassa tuotettu elokuva, jossa hakukoneyhtiön ohjelmoija Caleb (Domhall Gleeson) voittaa työpaikallaan viikonlopun toimitusjohtajan erämaakodissa. Palkinto kuitenkin paljastuu pian johtajan järjestämäksi kokeeksi, jonka koehenkilöksi Caleb joutuu. Petollisen viettelevää androidia elokuvassa esittää Alicia Vikander.

Ohjaaja Alex Garlandin on kertonut saaneensa idean elokuvaan jo 11-vuotiaana. Rotten Tomatoes -sivustolla peräti 92 prosenttia 221 kriitikosta jätti elokuvasta myönteisen arvion. IMDB:ssä arvosanana on 7,7. Traileri tulee tässä:

Ex Machina esitetään Kutosella torstaina 21.00 ja FRII-kanavalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.45.

Julkaistu 16.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot