Kotimaisia kauhuelokuvia ei kauheasti ole – tässä kuitenkin sellainen vuodelta 2008!

Sauna on AJ Annilan ohjaama jännittävä elokuva.

Sauna! Pulu suorastaan rakastaa saunaa! Emmekä nyt tässä viittaa niinkään tähän elokuvaan, vaan siihen kuumaan huoneeseen, joka löytyy jopa miljoonista suomalaiskodeista. Oulun saunaseurasta aikanaan arvioitiin, että saunoja olisi Suomessa enemmän kuin autoja – yhteensä reippaat 3 miljoonaa! Mikäli taas tilastokeskuksen lukuihin on luottamista, on oikea luku kuitenkin hippusen päälle 1,9 miljoonaa. Oli miten oli, on saunoja Suomessa varsinkin väkilukuun nähden aivan "järettömän paljon"!

Tuotantoyhtiö Bronson Clubin tuottama Sauna-elokuva vie katsojansa vuoteen 1595, jolloin 25-vuotinen sota (pitkä viha) on juuri päättynyt Ruotsin ja Venäjän välillä. Yhtäkkiä suon keskeltä nimettömästä kylästä löytyy vanha sauna, jossa puheiden mukaan voi pestä synnit pois.

Saunassa näyttelevät muun muassa seuraavat näyttelijät: Ville Virtanen, Tommi Eronen, Viktor Klimenko ja Kari Ketonen. Käsikirjoittajana elokuvassa on toiminut Iiro Küttner. Saunan budjetti oli noin miljoona euroa.

Sauna esitetään Yle TV2:lla lauantaina kello 22.35.

Julkaistu 11.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot