Kukas tai mikäs se Tom of Finland taas oikein olikaan? – Vuoden 2017 elokuva aiheesta tulee taas!

Tom of Finland on Dome Karukosken ohjaama elokuva.

Tom of Finlandista puhutaan paljon ja siihen viitataan usein, mutta kuinka moni oikeasti tietää, mistä loppujen lopuksi on saanut alkunsa?

Tom of Finland – oikealta nimeltään Touko Laaksonen – eli vuosina 1920–1991. Kyseessä oli suomalainen kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä, joka tuli tunnetuksi homoeroottisista piirroksistaan ja jonka sanotaan vaikuttaneen merkittävästi 1900-luvun lopun homokulttuuriin. Laaksonen oli nimittäin tunnettu myös ulkomailla, sillä hän piirteli piirroksiaan homoille suunnattuun yhdysvaltalaiseen kehonrakentajalehteen. Kuvissa esiteltiin maskuliinisia homoja. Itse asiassa jopa homoikonien Village Peoplen ja Queenin Freddie Mercuryn väitetään ottaneen Laaksosen piirroksista inspiraatiota itselleen!

Omaelämäkerrallisessa Tom of Finland -elokuvassa Laaksosta esittää näyttelijä Pekka Strang. Muissa suurissa rooleissa nähdään esimerkiksi Lauri Tilkanen ja Jessica Grabowsky.

Kotimaista elokuvaa on viety jonkin verran myös maailmalle. Rotten Tomatoesissa 52 arvostelijasta jopa 81 prosenttia on jättänyt elokuvalle myönteisen arvion. IMDB:ssä keskiarvo on 6,8.

Tom of Finland esitetään Yle TV2:lla keskiviikkona kello 21.00 sekä kaksi viikkoa myöhemmin sunnuntaina 28.6 kello 23.20.

Julkaistu 09.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot