Lauri Tilkanen ja Martti Suosalo suosittuun näytelmään perustuvassa elokuvassa – ohjaajana Zaida Bergroth

Skavabölen pojat on perhedraamaelokuva vuodelta 2009.

Oli vuosi 1991, kun Antti Raivio ohjasi ja käsikirjoitti helsinkiläiseen Q-teatteriin näytelmän nimeltään Skavabölen pojat. Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva teatteri nousi näytelmän myötä tunnetuksi ja arvostetuksi, ja vielä tänäkin päivänä siellä pyörii runsaasti laadukkaita näytelmiä ja etulinjan kotimaisia näyttelijöitä.

Vuonna 2009 Zaida Bergroth ohjasi Raivion tarinan pohjalta elokuvan, jonka nimirooleissa niissäkin vilisee paljon tuttuja kasvoja Suurissa rooleissa nähdään muun muassa Lauri Tilkanen, Martti Suosalo, Iiro Panula ja Leea Klemola, minkä lisäksi esimerkiksi nimet Saara Kotkaniemi ja Elina Knihtilä todennäköisesti soittavat kelloja. Ja mikä parasta, kaikki nuoretkin näyttelijät päästään tässä elokuvassa näkemään yli 11 vuotta nykyistä nuorempina.

Elokuva seuraa nimensä mukaisesti fiktiivisiä Skavabölen poikia ja heidän aikuistumistaan. Elokuva sijoittuu sekä 70- että 80-luvuille, ja se sai vuonna 2010 Jussi-palkinnot käsikirjoituksesta ja äänisuunnittelusta. Hassua kyllä, elokuva palkittiin lisäksi myös Etelä-Koreassa järjestetyissä Pusanin-elokuvajuhlissa.

Skavabölen pojat esitetään Yle Teema & Femillä tiistaina kello 22.10 alkaen. Trailerin näet tästä: 

Julkaistu 17.03.2020

Uusimmat

X-Factorista tuttu räppäri-Sana Iltapululle: Tällä tavalla laihduin! Todellinen seikkailuelokuvien klassikko tulee taas – Stephen Sommersin ohjaus keräsi aikanaan massiiviset tuotot Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri!

Videot

X-Factorista tuttu räppäri-Sana Iltapululle: Tällä tavalla laihduin! Todellinen seikkailuelokuvien klassikko tulee taas – Stephen Sommersin ohjaus keräsi aikanaan massiiviset tuotot Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa