Lauri Tilkanen ja Martti Suosalo suosittuun näytelmään perustuvassa elokuvassa – ohjaajana Zaida Bergroth

Skavabölen pojat on perhedraamaelokuva vuodelta 2009.

Oli vuosi 1991, kun Antti Raivio ohjasi ja käsikirjoitti helsinkiläiseen Q-teatteriin näytelmän nimeltään Skavabölen pojat. Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva teatteri nousi näytelmän myötä tunnetuksi ja arvostetuksi, ja vielä tänäkin päivänä siellä pyörii runsaasti laadukkaita näytelmiä ja etulinjan kotimaisia näyttelijöitä.

Vuonna 2009 Zaida Bergroth ohjasi Raivion tarinan pohjalta elokuvan, jonka nimirooleissa niissäkin vilisee paljon tuttuja kasvoja Suurissa rooleissa nähdään muun muassa Lauri Tilkanen, Martti Suosalo, Iiro Panula ja Leea Klemola, minkä lisäksi esimerkiksi nimet Saara Kotkaniemi ja Elina Knihtilä todennäköisesti soittavat kelloja. Ja mikä parasta, kaikki nuoretkin näyttelijät päästään tässä elokuvassa näkemään yli 11 vuotta nykyistä nuorempina.

Elokuva seuraa nimensä mukaisesti fiktiivisiä Skavabölen poikia ja heidän aikuistumistaan. Elokuva sijoittuu sekä 70- että 80-luvuille, ja se sai vuonna 2010 Jussi-palkinnot käsikirjoituksesta ja äänisuunnittelusta. Hassua kyllä, elokuva palkittiin lisäksi myös Etelä-Koreassa järjestetyissä Pusanin-elokuvajuhlissa.

Skavabölen pojat esitetään Yle Teema & Femillä tiistaina kello 22.10 alkaen. Trailerin näet tästä: 

Julkaistu 17.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot