Leonardo DiCaprion tähden nousukiitoon ampunut laivaseikkailu tulee taas – onko tässä yksi kaikkien aikojen elokuvista?

James Cameronin Titanic on edelleen erittäin kaunis tapaus.

Ah, Titanic... Tämän elokuvan täytyy olla yksi Pulun suurimmista suosikeista ikinä. Onhan elokuvassa aika lailla kaikkea, mitä voi suurelta Hollywood-tuotannolta toivoa... On romantiikkaa, dramatiikkaa, tositapahtumiin perustuvaa tarinointia, näyttävyyttä, tunnelmaa... Ja näiden kaikkien asioiden lisäksi elokuva vieläpä tehtiin harvinaislaatuisen kovalla budjetilla. Sen hintalappu oli nimittäin 200 miljoonaa dollaria.

Jokainen satsattu roponen tuli Titanicin tapauksessa yli kymmenkertaisena takaisin. Leffa tuotti aikanaan 2,19 miljardia dollaria ja sai Suomessakin yli miljoona katsojaa. Oscareita puolestaan paukahti tiskiin 11 kappaletta. Isoja lukuja isolta elokuvalta!

Titanicin käsikirjoitti ja ohjasi James Cameron, joka on alun perin kotoisin Kanadasta. Miehen muihin tänä päivänä tunnettuihin produktioihin kuuluu elokuvia kuten Terminator – tuhoaja sekä Avatar.

Erityisen tärkeä merkkipaalu Titanic oli tietysti pääosanäyttelijöilleen Leonardo DiCapriolle ja Kate Winsletille, joista tuli spektaakkelin myötä erittäin tunnettuja. DiCaprio oli elokuvan tullessa ulos 23-vuotias ja Winslet 22-vuotias.

Titanic nähdään Subilla lauantaina kello 21.00. Uusinta on luvassa kuusi päivää myöhemmin perjantaina kello 23.55.