Luvassa aina yhtä ajankohtainen vuoden 1998 rikosdraamaklassikko – kyseessä yksi IMDB:n ylistetyimmistä elokuvista

American History X on Tony Kayen ohjaama elokuva.

American History X on hyvin mielenkiintoinen elokuvatapaus ja -ilmiö. Elokuvan pohjana on syvällinen tarina nuoresta Derekistä (Edward Norton), joka houkutellaan mukaan valkoista ylivaltaa kannattavaan ryhmään. Tämä ei ole vaikeaa sen jälkeen, kun Derekin isä kuolee tummaihoisten käsissä. Derek purkaa vihaansa tappamala ja joutuu tästä syystä kolmeksi vuodeksi vankilaan. Vankilassa miehen mieli kuitenkin muuttuu, ja niinpä hän yrittää saada vapauduttuaan veljensä pois samalta tieltä, millä itse alun perin oli.

Elokuva tehtiin 20 miljoonan dollarin budjetilla, ja se tuotti lippuluukulla noin 24 miljoonaa. Näinpä kyseessä ei ollut mikään taloudellinen menestys, mutta elokuvasta tuli siitä huolimatta etenkin IMDB:ssä erittäin suosittu. American History X:n arvosana palvelussa on 8,5, eli kyseessä on IMDB:n 41. parhaiten arvioitu elokuva. Paras arvosanahan on tätä nykyä Rita Hayworth - avain pakoon -elokuvalla, jonka arvosana on 9,3.

American History X nähdään Subilla maanantaina kello 21.00.

Julkaistu 18.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot