Luvassa brittiläistä komediaa vuodelta 2015 – katso trailerista maistiainen!

Absolutely Anything on Terry Jonesin ohjaama vuoden 2015 scifi-komedia.

Brittiläinen huumori iskee ainakin Iltapuluun yleensä todella kovaa. Tosin sitäkin voi olla hyvää ja huonoa, kuten voi myös amerikkalaista, suomalaista, mustaa, sarkastista ja pissakakkahuumoriakin. Yleisesti brittiläisen huumorin sanotaan kuitenkin perustuvan yllättävyyteen, kun taas amerikkalainen huumori perustuu arvattavuuteen.

Brittiläistä huumoria edustavaa Absolutely Anythingia tähdittävät useat tutut ja vähemmän tutut nimet – muun muassa Simon Pegg, Kate Beckinsale, Sanjeev Bhaskar ja Rob Riggle. Ääniroolissa puolestaan nähdään muun muassa hieman yllättäenkin sittemmin menehtynyt yhdysvaltalaisnäyttelijä Robin Williams.

Monty Pythonin faneille on luvassa todellista herkkua, sillä Absolutely Anything oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1983 Monty Python – Elämän tarkoitus -elokuvan, kun koko Monty Pythonin edelleen elossa oleva kööri oli koolla.

Valitettavasti Absolutely Anything sai tähtitekijöistään huolimatta hyvin heikon kriittisen vastaanoton. Rotten Tomatoesissa myönteisiä arvioita oli 44 arvion joukosta ainoastaan 18 %, kun taas Metacriticissä keskiarvo osui kohtaan 31/100. IMDB:ssä puolestaan tyydyttiin 6,0 pisteeseen.

Ohjaaja Terry Jones kuoli vuoden 2020 tammikuussa 77-vuotiaana otsa-ohimolohkorappeumaan.

Absolutely Anything esitetään YLE TV2 -kanavalla maanantaina kello 21.00.

Julkaistu 23.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot