Luvassa erittäin arvostettu vuoden 2004 draamaelokuva – keskeisissä rooleissa muun muassa Kate Winslet, Jim Carrey ja Kirsten Dunst

Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) on aikansa klassikko.

Kun elokuvan nimi on Tahraton mieli, on katsojalla lupa odottaa jotakin erikoista. Tätä vuoden 2004 klassikkoa onkin luonnehdittu romanttiseksi scifi-draamaksi, jollaisia ei ihan heti tule monta mieleen.

Tahrattoman mielen on käsikirjoittanut Charlie Kaufman, jonka muita käsikirjoituksia ovat olleet esimerkiksi supersuosion saavuttanut Elämäni John Malkovichina, "Human Nature – luonnon pikku oikkuja" ja Adaptation. Ranskalaisen ohjaaja Michel Condryn työt puolestaan ovat maailman mittakaavassa ehkä hieman tuntemattomampia. Niiden joukosta löytyy niin ikään "Human Nature – luonnon pikku oikkuja" sekä tuoreemmat elokuvat Päivien kuohu sekä Mikrobi ja Bensa.

Tahraton mieli käyttää psykologisen trillerin keinoja kuvatessaan muistin ja romanttisen rakkauden luonnetta. Rooleissa nähdään paitsi otsikossakin mainitut kolme isoa tähteä, myös Taru sormusten herrasta -elokuvista tuttu Bilbo Reppuli eli Elijah Wood. Kate Winslet sai elokuvasta parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden, minkä lisäksi pätkä myös palkittiin parhaan käsikirjoituksen Oscarilla.

IMDB-arvosanakin Tahrattomalle mielelle on korkea – peräti 8,3. Elokuva esitetään TV5:llä lauantaina 21.00 ja maanantaina 23.50 sekä FRII-kanavalla siinä välissä sunnuntaina kello 17.55.

Julkaistu 02.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot