Luvassa nyt yhdysvaltalais-tsekkiläistä tv-ensi-iltaa – Sotadraama vuodelta 2017!

The Zookeeper's Wife nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa tänä sunnuntaina.

Yhdysvaltalaisia sotaelokuvia on maailma pullollaan. Kun Tsekki kuitenkin heitetään mukaan, aletaankin puhua jo astetta poikkeuksellisemmasta produktiosta.

The Zookeeper's Wifen nimeä ei syystä tai toisesta ole suomennettu, vaikka yhtä hyvin elokuvaa voisi kutsua vaikkapa Eläintarhanpitäjän vaimoksi. Elokuva perustuu Diana Ackermanin tositapahtumiin perustuvaan kirjaan. Siinä Jan ja Antonina Zabinski pelastavat satoja natsi-Saksan vainoamia juutalaisia piilottamalla heidät varsovalaiseen eläintarhaan toisen maailmansodan aikana.

Pääosissa The Zookeeper's Wifessa nähdään Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl ja Michael McElhatton. Ohjaana elokuvalle toimi Niki Caro, joka ohjasi myös Yhdysvalloissa muutama viikko sitten maaliskuussa ensi-iltaan tulleen Disneyn Mulan-elokuvan.

The Zookeeper's Wife ei saanut erityisen mahtavaa vastaanottoa kriitikoilta. Rotten Tomatoes -palvelussa elokuvalle myönteisen arvion antoi 177 kriitikosta vain 63 prosenttia, kun taas IMDB:ssä arvosanana on 7,0. Myös taloudellisesti elokuva oli pienoinen pettymys, sillä se tuotti ainoastaan noin 6 miljoonaa dollaria voittoa.

Elokuva nähdään TV5:llä sunnuntaina kello 21.00. Uusinnat esitetään ensi launtaina TV5:llä kello 0.00 ja FRII-kanavalla 17.40.

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot