Luvassa nyt ylistetty tositapahtumiin pohjautuva elokuva kolmesta väärin perustein tuomitusta! – Tällainen oikean elämän keissi oli kyseessä

Isän nimeen (In the Name of the Father) on irlantilaisen Jim Sheridanin ohjaama elokuva.

Yksi raskaiden tuomioiden suurimmista ongelmista tuppaa olemaan se, että silloin tällöin telkien taa joutuu myös syyttömiä. Lakisysteemi perustuu maassa kuin maassa tavallisiin ihmisiin ja monimutkaisiin oikeudenkäynteihin, joten silloin tällöin tapahtuu kalliita, inhimillisiä virheitä.

Isän nimeen -elokuva perustuu Gerry Conlonin omaelämäkerralliseen teokseen, joka kertoo kolmen irlantilaismiehen ja yhden naisen tarinan. Nämä kaikki henkilöt tuomittiin vankilaan Englannin Guildfordissa vuonna 1976 tapahtuneista pommi-iskuista, joissa kuoli neljä lomalla olevaa brittisotilasta sekä yksi siviili. Myös kirjailija Conlonin isä ja kuusi muuta sukulaista joutuivat syytteeseen avunannosta. Kaikki muut vapautuivat lopulta syyttöminä vankilasta, mutta isä-Conlon ehti valitettavasti menehtyä ennen vapauttamistaan.

Isän nimeen onnistui vakuuttamaan kriitikot. Peräti 94 % arvostelijoista nimittäin jätti elokuvan myönteisen arvion. Tämän lisäksi elokuva sai jopa seitsemän Oscar-ehdokkuutta, joskaan ei yhtäkään palkintoa. IMDB:ssäkin arvosana on korkea – 8,1.

Isän nimeen nähdään TV5:llä keskiviikkona kello 21.00, torstaina kello 23.50 ja sitten vielä tiistaina kello 23.05.

 

Julkaistu 09.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot