Maailmallakin rakastettu italialais-brittiläinen draamasarja palaa ruutuun kolmannen kauden jaksoin – tähän sarja päättyy

"Medicit, Firenzen valtiaat" on täällä taas!

Pulu on viime viikkoina päässyt uutisoimaan useiden brittisarjojen paluusta eetteriin. Nyt luvassa on viimeinen kausi italialais-brittiläisestä sarjasta, joka tunnetaan myös alkuperäisnimellään Medici.

Medicit, Firenzen valtiaat sijoittuu historiallisesti vuoteen 1500-luvun liepeille, jolloin italialaisen Medici Bank -pankin perustaja Giovanni de' Medici kuoli. Fiktiivisen sarjan ensimmäisellä kaudella seurattiin, kuinka pankkiirin poika Cosimo de Medici otti perheyrityksen haltuun ja pyrki säilyttämään sen mahdin. Toinen kausi puolestaan sijoittui aikaan 20 vuotta myöhemmin ja käsitteli pääasiassa Cosimon lapsenlasta Lorenzo de Medicia. Nyt nähtävä kolmas kausi puolestaan tuo Lorenzon tarinan päätökseensä.

Kolmatta kautta ei tarvinnut odottaa Suomeen kovinkaan kauan. Se nimittäin alkoi Italiassa vuoden 2019 joulukuussa eli vain alle puoli vuotta sitten. Ohjelmaa on Suomen ja Italian lisäksi esitetty peräti 190 muussa maassa, mikä on jo itsessään melkoinen saavutus.

Medicit, Firenzen valtiaat esitetään Yle Teema & Femillä hieman erikoisesti. Ensimmäiset kolme jaksoa on luvassa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 20.01. Vaihtoehtoisesti koko kolmikon näkee lauantaina 25.4. peräkkäin kello 12.01 alkaen. Seuraavat kolme jaksoa esitetään samaan tapaan ensi viikolla ja viimeiset kaksi jaksoa sen jälkeisenä viikkona – paitsi että perjantaina tavallisesti esitettävä jakso putoaa viimeisellä viikolla pois.

Julkaistu 22.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot