Maailman parhaaksi vastikään valittu naisen ohjaama elokuva voitti aikanaan kolme Oscaria – nyt se esitetään Suomen televisiossa

Jane Campionin ohjaama Piano julkaistiin vuonna 1993.

Naisohjaajat ovat maailmalla suhteellisen harvinaisia, vaikka niitä Suomessa onkin jokunen. Toisaalta ei harvinaisuuskaan aivan niin yksioikoista ole, vaan naisten on myös perinteisesti aina ollut vaikeampi päästä esiin miesvaltaisella elokuva-alalla.

Uusiseelantilaisen Jane Campionin ohjaama Piano valittiin BBC:n järjestemässä kyselyssä marraskuussa 2019 maailman parhaaksi naisen ohjaamaksi elokuvaksi. Kaunis elokuva sai aikanaan kolme Oscar-patsastakin ja kertoo rakkaudesta, intohimosta ja musiikin mahdista. Elokuva on uusiseelantilais-australialainen produktio.

Trailerin Pianosta näet tästä:

Elokuva esitetään Yle Teemalla ja Femillä torstaina kello 21.00 alkaen.

Julkaistu 05.03.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!