Marvelin sankarit tulevat taas – vuorossa vuoden 2011 menestysleffa

X-Men: First Class on Matthew Vaughnin ohjaama supersankarielokuva.

Supersankarielokuvien genre on tämän vuosituhannen todellinen menestystarina. Siinä missä kehittynyt teknologia teki vuosituhannen vaihteessa joistain elokuvista aikanaan kovin korneja (esimerkiksi Star Wars: Phantom Menace oli kaikessa jälkieditoinnissaan monelle pettymys), ovat supersankarielokuvat hyötyneet erikoistehosteista. Esimerkiksi X-Men: First Classin kaltaisia menestysrainoja ei olisi edes 80-luvulla voinut sellaisenaan tehdä, vaikka sarjakuvat itsessään ovatkin nauttineet suurta suosiosta jo vuosikymmeniä.

X-Men: First Class on suosittujen X-Menistä tehtyjen elokuvien viides osa. Se sijoittuu vuoteen 1962 ja keskittyy pitkälti X-Menin alkuperään. Näyttelijöinä mukana ovat muun muassa Jennifer Lawerence, Oliver Platt, January Jones ja Rose Byrne.

Kuten supersankarielokuvat varsin usein, myös X-Men: First Class veti aikanaan reippaasti väkeä teattereihin. Erikoistehosteiden sävyttämä leffa tehtiin 160 miljoonan dollarin budjetilla ja onnistui tuomaan sisään makoisat 353 miljoonaa dollaria.

X-Men: First Class esitetään Subilla perjantaina kello 21.00. Uusinta vuorostaan on luvassa heti neljä päivää myöhemmin tiistaina kello 23.40.

Julkaistu 08.05.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!