Marvelin sankarit tulevat taas – vuorossa vuoden 2011 menestysleffa

X-Men: First Class on Matthew Vaughnin ohjaama supersankarielokuva.

Supersankarielokuvien genre on tämän vuosituhannen todellinen menestystarina. Siinä missä kehittynyt teknologia teki vuosituhannen vaihteessa joistain elokuvista aikanaan kovin korneja (esimerkiksi Star Wars: Phantom Menace oli kaikessa jälkieditoinnissaan monelle pettymys), ovat supersankarielokuvat hyötyneet erikoistehosteista. Esimerkiksi X-Men: First Classin kaltaisia menestysrainoja ei olisi edes 80-luvulla voinut sellaisenaan tehdä, vaikka sarjakuvat itsessään ovatkin nauttineet suurta suosiosta jo vuosikymmeniä.

X-Men: First Class on suosittujen X-Menistä tehtyjen elokuvien viides osa. Se sijoittuu vuoteen 1962 ja keskittyy pitkälti X-Menin alkuperään. Näyttelijöinä mukana ovat muun muassa Jennifer Lawerence, Oliver Platt, January Jones ja Rose Byrne.

Kuten supersankarielokuvat varsin usein, myös X-Men: First Class veti aikanaan reippaasti väkeä teattereihin. Erikoistehosteiden sävyttämä leffa tehtiin 160 miljoonan dollarin budjetilla ja onnistui tuomaan sisään makoisat 353 miljoonaa dollaria.

X-Men: First Class esitetään Subilla perjantaina kello 21.00. Uusinta vuorostaan on luvassa heti neljä päivää myöhemmin tiistaina kello 23.40.

Julkaistu 08.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot