McDonald'sin hampurilaiset maistuvat ihmisille ympäri maailmaa – nyt luvassa on vuoden 2016 elokuva pikaruokaketjun perustamisesta!

The Founder on John Lee Hancockin ohjaama tositapahtumiin perustuva komediadraama.

McDonald'sin pikaruokaketjun tuntevat kaikki. Firman kultaisen M-kirjaimen (englanniksi myös Golden Arches) tunnistaa missä tahansa, ja suurin piirtein samoja ruokia saa jokaisesta "mäkkäristä" maailmasta. Ketjun perustivat vuonna 1940 Kaliforniassa veljekset Richard ja Maurice McDonald, ja vanhojen vuoden 2018 tietojen mukaan ravintoloita on tätä nykyä lähes 38 000 maailmanlaajuisesti.

The Founder -elokuva kertoo McDonald's-ketjun alkuvuosista ja perustamisesta. Pääosissa McDonaldin veljeksinä heiluvat näyttelijät Nick Offerman ja John Carrol Lynch, kun taas taas liikemies Ray Krocia esittää Michael Keaton. Ray Kroc oli kauppias, joka liittyi aikanaan McDonald'sin toimintaan laajentamaan sitä ja lopulta osti koko yrityksen veljeksiltä.

Elokuvan tekobudjetista ei ole tarkkaa tietoa, mutta sen arvioidaan olleen 7–25 miljoonan haarukassa. Lippuluukulta tuloa tuli 24,1 miljoonaa dollaria, joten suuresta taloudellisesta menestyksestä ei puhuta. Rotten Tomatoesissa 235 arvostelijasta koostuvasta kriitikkojoukosta kuitenkin 81 prosenttia kehui näkemäänsä.

The Founder nähdään Hero-kanavalla tiistaina kello 21.00. Uusinta puolestaan on luvassa sunnuntaina kello 15.05.

Julkaistu 19.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot