Mielipide: Muikeassa Masked Singerissä häiritsee pari asiaa

Reilut kaksi viikkoa sitten MTV3:lla alkanut Masked Singer on ihan kiva, mutta...

Televisiosta tulee tänä päivänä varsin paljon hauskoja sarjoja, mutta harva niistä on yhtä omalaatuinen kuin mitä Masked Singer. Huikeassa korealaisessa konseptissa eri alojen julkisuuden henkilöt esittävät musiikkiesityksiä yleisölle hullunkurisiin valeasuihin pukeutuneina. Joka viikko yksi hahmoista joutuu paljastamaan henkilöllisyytensä.

Kaksi jaksoa nähneenä Iltapulu on nyt valmis esittämään tarkoin harkitun ja puntaroidun mielipiteensä suositusta konseptista!

Yleisesti ottaenhan Masked Singer on mukavaa koko perheen viihdettä! Musiikkiesityksissä on aina oma arvonsa, ja hassujen hahmojen ja kaiken maailman karvaturrien liikehdintää lavalla on mukava seurata lastenkin kanssa. Jokaiselle on jotakin.

Muutama asia kuitenkin pistää Pulua silmään kuin tuulen tuivertama keväinen hiekka!

Vihjeet ennen ja jälkeen esityksen

Pulu on kyllä törmännyt Suomen turuilla ja toreilla moneenkin julkkikseen, mutta heidän yksityiselämästään ei minulla ole tietoa! Jos minulle siis kerrotaan hahmon käyneen armeijan tai rakastavan mölkkyä, moiset vinkit lähinnä vievät iloa arvailulta. Minä haluan perustaa veikkaukseni lauluääneen ja habitukseen – en siihen, olenko lukenut juorulehtiä! Joidenkin esitysten osalta vinkit tekevät massojen veikkailun liian helpoksi. Ennemmin vinkit veks, niin joutuu oikeasti miettimään.

Kaikkia ei voi tuntea

Suomi on pieni, alle 6 miljoonan ihmisen ja yli 999 miljoonan pulun maa. Vaikka katsoja kuinka kokisi itsensä kulttuurisesti sivistyneeksi, ei kaikkia julkkiksia asujen takana voi oikein tuntea. Näinpä veikkailu on välillä täyttä hakuammuntaa, eivätkä paljastuksetkaan tuolloin välttämättä ole yhtä tyydyttäviä.

Laulajat heiluttavat huulia

Pululla on lintuna laulutaustaa. Niinpä korvat tunnistavat kyllä radiomiksauksen aidosta liveäänestä. Masked Singerissä hahmot kekkuloivat kyllä lavalla ihan aikuisten oikeasti, mutta laulu tulee selvästi ennalta nauhoitettuna kaiuttimista. Ei tämä kyllä sinänsä tosin haittaa, sillä näin saadaan ainakin lauluääntä piiloteltua, vaikka vinkit spoilaisivatkin.

Kertaukset puuttuvat

Masked Singer on totta kai ulkomaalainen formaatti, joten kaikki päätökset eivät ole olleet suomalaisten tekijöiden käsissä. Se kuitenkin kummastuttaa, miksei ohjelmassa kuulla ollenkaan kertauksia esityksistä. On outoa, että panelistit arvailevat esittäjiä ilman, että katsojalle annetaan toinen mahdollisuus sovitella nimiä ääniin. Kenties tässä yritetään luoda keskustelua somekatsojien välille, mutta sohvalla viihteensä nauttivalle päätös on turhauttava. Viimeistään hahmon paljastuksen jälkeen toivoisi kuulevansa esityksestä osan vielä uudemman kerran. Viimeinen katarsis jää puuttumaan – kirja jää avoimeksi!

Näistä asioista huolimatta jatkan kyllä katsomista!

Olisikohan Heinäseiväs Michael Monroe, Hevonen Paleface tai Kisu Kiira Korpi?

Masked Singer Suomi esitetään mtv3:lla lauantaisin klo 20.00.

Julkaistu 25.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot