Mitä yhteistä on henkilöillä Morgan Freeman, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow ja Kevin Spacey? – Tämä arvostettu vuoden 1995 jännäri!

Seven marssittaa televisioruuduille melkoisen köörin Hollywoodin ykkösnäyttelijöitä.

Seven, tai myös SE7EN, on vuoden 1995 amerikkalainen rikostrilleri. Se kertoo tarinan David Millsistä (Brad Pitt). Mills on etsivä, joka lyöttäytyy yhteen eläkkeelle jäävän toisen etsivän (Morgan Freeman) kanssa saadakseen kiinni pelottavan sarjamurhaajan (Kevin Spacey). Sarjamurhaaja käyttää murhiensa motiiveina seitsemää katolilaisesta kirkosta tuttua kuoleman syntiä. Esimerkiksi ylensyönnin tapauksessa murhaaja pakottaa uhrinsa syömään niin paljon, että tämän vatsa halkeaa.

Reilu kaksituntinen Seven tehtiin aikanaan 33 miljoonan dollarin budjetilla. Elokuva onnistui käärimään lippuluukuilta sisään 327 miljoonaa, joten tekijöille jäi käteen miltei 300 miljoonan palkkapussi. Elokuva vietti mukavat neljä perättäistä viikkoa Yhdysvaltojen eniten katsottuna rainana.

Myös kriitikot pitivät näkemästään. Rotten Tomatoesissa elokuva sai 81-prosenttisesti myönteisen vastaanoton, ja Oscar-gaalassa editointi sai ehdokkuuden. Kaikista eniten korkeasta laadusta kielii kuitenkin IMDB:n arvosana, joka on peräti 8,6.

Seven esitetään Subilla keskiviikkona kello 22.00.

Julkaistu 15.04.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!