Mitä yhteistä on henkilöillä Morgan Freeman, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow ja Kevin Spacey? – Tämä arvostettu vuoden 1995 jännäri!

Seven marssittaa televisioruuduille melkoisen köörin Hollywoodin ykkösnäyttelijöitä.

Seven, tai myös SE7EN, on vuoden 1995 amerikkalainen rikostrilleri. Se kertoo tarinan David Millsistä (Brad Pitt). Mills on etsivä, joka lyöttäytyy yhteen eläkkeelle jäävän toisen etsivän (Morgan Freeman) kanssa saadakseen kiinni pelottavan sarjamurhaajan (Kevin Spacey). Sarjamurhaaja käyttää murhiensa motiiveina seitsemää katolilaisesta kirkosta tuttua kuoleman syntiä. Esimerkiksi ylensyönnin tapauksessa murhaaja pakottaa uhrinsa syömään niin paljon, että tämän vatsa halkeaa.

Reilu kaksituntinen Seven tehtiin aikanaan 33 miljoonan dollarin budjetilla. Elokuva onnistui käärimään lippuluukuilta sisään 327 miljoonaa, joten tekijöille jäi käteen miltei 300 miljoonan palkkapussi. Elokuva vietti mukavat neljä perättäistä viikkoa Yhdysvaltojen eniten katsottuna rainana.

Myös kriitikot pitivät näkemästään. Rotten Tomatoesissa elokuva sai 81-prosenttisesti myönteisen vastaanoton, ja Oscar-gaalassa editointi sai ehdokkuuden. Kaikista eniten korkeasta laadusta kielii kuitenkin IMDB:n arvosana, joka on peräti 8,6.

Seven esitetään Subilla keskiviikkona kello 22.00.

Julkaistu 15.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot