Nyrkkeilyn ystäville nyt vuoden 2015 elokuvaa luvassa – pääosissa Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker ja Rachel McAdams

Southpaw on yhdysvaltalainen urheiludraama.

Urheilun ympärille on tehty vuosien varrella useita elokuvia, eikä ihmekään. Suositut lajit ja urheilutapahtumat toimivat taloudellisesti oivallisina tulokulmina, sillä ne tuovat aina elokuvateattereihin mukanaan myös penkkiurheilun ystäviä. Hyvinä viime aikojen esimerkkeinä tästä toimivat esimerkiksi kotimainen lätkäelokuva 95 sekä tenniselokuva Borg vs. McEnroe.

Southpaw on Antoine Fuquan ohjaama, nyrkkeilystä innoitteensa ottanut elokuva. Englanninkielinen ilmaisu "southpaw" tarkoittaa suomeksi vasenkätistä. Tarinassa Jake Gyllenhaal esittää raskaan sarjan mestari Billy Hopea, jolla on ongelmia paitsi nyrkkeilykehässä, myös tyttärensä huoltajuustaistelussa.

Alun perin Eminemin piti esittää Southpaw'n päärooli, mutta elokuvan tekemisessä tuli mutkia matkaan ja Eminemkin päätti lopulta jättäytyä pois projektista keskittyäkseen musiikkiuraansa. Näinpä Gyllenhaal löydettiin korvaajaksi ja sai roolistaan myöhemmin ylistystä myös Eminemiltä.

Rotten Tomatoesissa Southpaw sai kriitikoilta vain 60-prosenttisen hyväksynnän keskiarvolla 6/10. Lippuluukulla elokuva tuotti kuitenkin 94 miljoonaa dollaria – eli mukavasti enemmän kuin 30 miljoonan dollarin budjettinsa.

Southpaw esitetään HERO-kanavalla tiistaina kello 21.00.

Julkaistu 28.04.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!