Nyrkkeilyn ystäville nyt vuoden 2015 elokuvaa luvassa – pääosissa Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker ja Rachel McAdams

Southpaw on yhdysvaltalainen urheiludraama.

Urheilun ympärille on tehty vuosien varrella useita elokuvia, eikä ihmekään. Suositut lajit ja urheilutapahtumat toimivat taloudellisesti oivallisina tulokulmina, sillä ne tuovat aina elokuvateattereihin mukanaan myös penkkiurheilun ystäviä. Hyvinä viime aikojen esimerkkeinä tästä toimivat esimerkiksi kotimainen lätkäelokuva 95 sekä tenniselokuva Borg vs. McEnroe.

Southpaw on Antoine Fuquan ohjaama, nyrkkeilystä innoitteensa ottanut elokuva. Englanninkielinen ilmaisu "southpaw" tarkoittaa suomeksi vasenkätistä. Tarinassa Jake Gyllenhaal esittää raskaan sarjan mestari Billy Hopea, jolla on ongelmia paitsi nyrkkeilykehässä, myös tyttärensä huoltajuustaistelussa.

Alun perin Eminemin piti esittää Southpaw'n päärooli, mutta elokuvan tekemisessä tuli mutkia matkaan ja Eminemkin päätti lopulta jättäytyä pois projektista keskittyäkseen musiikkiuraansa. Näinpä Gyllenhaal löydettiin korvaajaksi ja sai roolistaan myöhemmin ylistystä myös Eminemiltä.

Rotten Tomatoesissa Southpaw sai kriitikoilta vain 60-prosenttisen hyväksynnän keskiarvolla 6/10. Lippuluukulla elokuva tuotti kuitenkin 94 miljoonaa dollaria – eli mukavasti enemmän kuin 30 miljoonan dollarin budjettinsa.

Southpaw esitetään HERO-kanavalla tiistaina kello 21.00.

Julkaistu 28.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot