Nyt luvassa italialainen klassikkoelokuva – teemoina muun muassa mafia, korruptio ja naiset

Mafian uhri (Mimi metallurgico ferito nell'onore) on arvostettu elokuva vuodelta 1972.

Italiasta puhutaan tällä hetkellä Suomessa ja maailmalla kaikista synkimpänä koronaviruksen pesäkkeenä, mutta yleisesti saapasmaa tunnetaan esimerkiksi taiteen kotina. Elokuvien sijasta maasta rantautuu meille tosin lähinnä kenkiä, käsilaukkuja ja muotia – pizzan ja pastan lisäksi tietysti!

Jos et koskaan ole katsonut italialaista elokuvaa aiemmin, niin Mafian uhri tarjoaa mukavan kulttuurikokemuksen. Elokuvan on ohjannut Lina Wertmüller, joka on hämäävästä sukunimestään huolimatta juurikin italialainen eikä suinkaan saksalainen. Nykyisin 91-vuotias Wertmüller teki elokuvaohjaamisen saralla peräti 40-vuotisen uran ja sai elämäntyöstään vuonna 2019 tunnustuksen myös Oscar-palkinnon muodossa.

Mafian uhri on satiirinen elokuva, joka kertoo sisilialaisesta Mimi-nimisestä (Giancarlo Giannini) köyhästä työläisestä, jonka työnantaja painostaa hänet äänestämään paikallisissa vaaleissa mafian kandidaattia. Mimi ei piittaa painostuksesta, vaan päätyy turhautuneena äänestämään kommunistisen puoleen edustajaa luullen äänen jäävän anonyymiksi.

Mafian uhri esitetään Yle Teema & Fem -kanavalla torstaina kello 21.00.

Julkaistu 26.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot