Oletko huomannut? – Ylen kanavien laatu parani useissa kodeissa maaliskuun lopussa

Yhä useampi suomalaiskoti pääsee nykyisin nauttimaan Ylen ohjelmista entistä paremmalla laadulla.

Elämme aikaa, jolloin korkea laatu on television katsojille lähes elinehto. Vuonna 2020 enää yksikään meistä ei halua hakata nyrkillä televisiotaan saadakseen sen toimimaan paremmin. Ei varsinkaan silloin, mikäli televisio on kiikutettu kotiin kaupasta mukavalla tonnin hintalapulla.

Pitkän aikaa monet suomalaiset antennitaloudet ovat joutuneet kärvistelemään Ylen kanavilla puuroisen peruslaadun parissa, kun taas kaapeliverkkoa käyttävät ovat saaneet nauttia sulavasta ja terävästä HD-meiningistä. Antenniverkon puolella Ylen HD-kanavat ovat aiemmin olleet jakelussa ainoastaan DNA:n VHF-verkossa, jonka katseluun tarvitaan erillinen VHF-antenni. Nyt puntteja on kuitenkin hieman tasattu, sillä Digitan maanlaajuista UHF-verkkoa, jossa myös peruslaadun kanavat jaellaan, päiviteltiin maaliskuun viimeisenä päivänä. Nyt niin Yle TV1 HD, Yle TV2 HD kuin Yle Teema & Fem HD:kin näkyvät myös siellä!

Mikäli et ole vielä ehtinyt ottaa iloa irti muutoksesta, niin ei muuta kuin kipin kapin tekemään kanavahakua omalle vastaanottimelle! Samalla kannattaa omaksua uusi tapa katsoa Yleä aina nimenomaan korkean laadun kanavista mössöversioiden sijasta. Pulu voi kokemuksesta kertoa, että esimerkiksi urheilua on reilusti kivempi katsoa silloin, kun korkealaatuisilla kameroilla kuvattu kuva on kotisohvallakin just eikä melkein!

Julkaistu 20.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot