Onko Euroviisujen peruminen koronaviruksen takia pettymys? – Nyt olisi tarjolla kahdenlaista salvaa haavoihin!

Euroviisujen ystäville on kuin onkin tänä keväänä paljon materiaalia katsottavaksi.

Pulu myöntää olevansa iso Euroviisujen fani. On yksinkertaisesti jotain mahtavaa siinä, kuinka yhtenä iltana vuodessa Eurooppa kokoontuu yhteen kilpailemaan saman katon alla. Joka vuosi luvassa on mielenkiintoinen spektaakkeli ja suuri määrä toinen toistaan näyttävämpiä musiikkiesityksiä!

Valitettavasti vuoden 2020 Euroviisut jouduttiin perumaan kokonaan koronaviruksen takia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki valtaisalle kisalle varattu ohjelma-aika jätettäisiin täysin tyhjäksi. Ei suinkaan!

Ensinnäkin Euroviisujen järjestäjätaho EBU ilmoitti tiistaina, että Euroviisujen tilalla tullaan esittämään toukokuussa Europe Shine A Light -niminen korvaava tapahtuma. Paljon tietoa ei ole vielä julkistettu, mutta kuulemma ohjelmassa tullaan tekemään kunniaa kaikille 41 kappaleelle, jotka oli jo valittu edustamaan. Minkäänlaista kilpailua ei kuitenkaan kuulemma ole luvassa, vaan artistit ilmeisesti esittävät jonkinlaisen yhteislaulun omista sijainneistaan. Lisäksi kaksituntisen show'n aikana on kuulemma luvassa lukuisia yllätyksiä.

Toisekseen vuosittainen Euroviisaat-traditio saa myös jatkoa. Perjantaina YLE2-kanavalla kello 21.50 Eva Frantz, Johan Lindroos ja Anders Helenius aloittavat kuusiosaisessa sarjassa vuoden 2020 kappaleiden arvioinnin.

Mitä ensi vuoden Euroviisuihin tulee, YLE on ilmoittanut, että luvassa tulee olemaan uusi avoin haku. Toisin kuin monissa muissa maissa, tänä vuonna itsensä kisoihin laulanut Aksel Kankaanranta ei siis tule saamaan ansaitsemaansa paikkaa ensi vuodelle. Pulun mielestä Ylen päätös tässä asiassa on epäreilu ja Euroviisu-tradition vastainen. Miksei ensi vuonna voitaisi yhtä hyvin lähteä etsimään Akselille uutta sopivaa laulua samaan tapaan kuin tehtiin kahtena edellisvuonna Saara Aallon ja Darudenkin kanssa? Mieleen tulee ajatus, että mikäli ennakkosuosikki Erika Vikmanin Cicciolina olisi voittanut, olisi näin hyvin mahdollisesti menetelty...