Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa!

Menu Finnjävel on hieman poikkeuksellinen ruokaohjelma.

Eri maissa syödään eri ruokia – tämän verran kaikki tietävät. Monet ruuat myös näin ollen yhdistetään tiettyihin maihin ja maailman alueisiin. Hampurilaiset ovat peräisin Yhdysvalloista, pizzaa ja pastaa syödään erityisesti Italiassa, naan-leipä kuuluu itämaiseen keittiöön ja kana sekä pähkinät kungpao-ruuassa ovat kiinalaisten herkkua!

Vaan mitä meillä Suomessa sitten syödään? Perunamuusia ja läskisoosia! Silakoita, lohta, muikkuja, nakkikastiketta, hernekeittoa, karjalanpiirakoita ja poronkäristystä!

Menu Finnjävelissä huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen lähtevät tutkimaan suomalaisen perinneruuan saloja. Ohjelmassa vieraillaan esimerkiksi Paraisilla, Juvalla, Uudessakaupungissa ja Punkalaitumella tutustumassa erinäisiin ruoka-aineisiin ja ottamassa selvää ruuanlaiton parhaista nikseistä.

Yhdessä Alén ja Tuominen koettavat kehittää Helsingin Etu-Töölössä eduskuntatalon kupeessa sijaitsevalle ravintolalleen Finnjävelille uuden viiden ruokalajin menun.

Menu Finnjävelin lupaillaan sopivan kaikille vähänkin kokkaamisesta kiinnostuneille. Kuusijaksoista ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen. Ensimmäisessä jaksossa matkataan Juvalle selvittämään läskisoosin tekoa uutta fine dining -annosta varten.

Julkaistu 25.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot