Onkos tämä tuttu leffa? – Luvassa Leonardo DiCaprion tähdittämä draamaseikkailu vuodelta 2000!

The Beach on Danny Boylen ohjaama elokuva.

DiCaprion Leo oli vuonna 2000 melkoisessa nosteessa. Toisaalta niinhän hän on nyt ja aina, mutta vuoden 1997 Titanicin jälkeen voidaan silti puhua merkittävistä hetkistä nuoren miehen urassa. The Beachissakin DiCaprio luonnollisesti esitti pääosaa.

The Beach saattaa joillekin lukijoille olla tuttu myös kirjapuolelta. Elokuva nimittäin perustuu Alex Garlandin samannimiseen teokseen, joka tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Laguuni. Kirjan sovitti elokuvaksi John Hodge.

The Beachissa amerikkalainen turisti Richard (DiCaprio) lähtee etsimään Thaimaassa sijaitsevaa kiellettyä paratiisisaarta ranskalaispariskunnan kanssa. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Tilda Swinton ja Virginie Ledoyen.

Elokuva tehtiin muikealla 50 miljoonan dollarin budjetilla, ja se tuotti lipputuloja varsin kohtuulliset 144 miljoonaa. Kriitikoiden mieleen ei The Beach kuitenkaan ollut, vaan se sai Metacriticin 117 kriitikosta vain 20 prosentilta myönteisen arvion! Elokuvan kuvastoa siitä huolimatta kehuttiin vuolaasti.

The Beach esitetään Foxilla lauantaina kello 22.00. Uusinnat ovat luvassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 02.10 sekä vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.35.