Oscar-palkittuja komedioita ei liiaksi ole – tässä kuitenkin sellainen George Clooneyn tähdittämänä!

Vuoden 2011 The Descendants on Alexander Paynen ohjaama draamakomedia.

Laadukkaat ja kriitikoita miellyttävät komedialliset elokuvat ovat perin harvassa. Huumori on luonnollisestikin nimittäin erittäin vaikea asia arvioida. Se, mikä toisen mielestä on hauskaa ja hulvatonta, voi toisesta olla lapsellista ja typerää. Ja mikä taas toisesta on oivaltavaa ja nokkelaa, voi toisesta olla akateemisen kuivaa ja tekotaiteellista.

The Descendants kertoo havaijilaisperheestä, jossa äiti joutuu veneonnettomuuteen ja vajoaa koomaan. Tämän jäljiltä keski-ikäinen Matt (George Clooney) jää yksinhuoltajaksi kahdelle tyttärelleen. Pian Matt saakin sitten kuulla, että koomassa olevalla vaimolla oli salasuhde toisen miehen kanssa. Elokuvassa seurataan Mattin luovimista kohti parempaa huomista.

Oscar-toimikunta oli myötämielinen The Descendantsin suhteen. Elokuva nimittäin pokkasi palkinnon parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta sekä ehdokkuudet parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan miespääosan ja parhaan leikkauksen kategorioissa. Golden Globeilla puolestaan oli luvassa parhaan draamaelokuvan ja parhaan miespääosan (Clooney) pystit.

The Descendants nähdään Subilla maanantaina kello 21.00 sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 1.30.

Julkaistu 14.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot