Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon!

Juha Perälä jätti toistaiseksi radion.

Radiosta tutun Juha Perälän ensimmäinen television studio-ohjelma Melkein mensa aloittaa elokuussa Foxilla.

Ihan ensimmäistä kertaa Perälä ei ole kuitenkaan kameran edessä.

-Olen tehnyt Erikoisliikemiehet -sarjan Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa 2017, mutta Melkein mensa on ensimmäinen studio-ohjelma jonka kuvaan, Perälä kertoo Iltapululle.

Perälä ei ole kokenut hyppäystä tv-maailmaan isona.

-Hyppäys TV-maailman tuntui erittäin kotoisalta. Ensimmäisenä kuvauspäivänä pääsin kiinni jo kivasti miltä studio-ohjelman vetäminen tuntuu, Perälä vahvistaa.
 
-Sarjan kuvaaminen on ollut todella mieleistä. Mihin toki vaikuttaa ympärilläni oleva todella kokenut ja osaava työryhmä vakikilpailija Eero Ritalasta tuottajaan/ohjaajaan ja muihin tekijöihin kameroiden toisella puolella, Perälä jatkaa.
 
Melkein mensa on yhdistelmä tietokilpailua ja muita tv-genrejä. Perälä kokee tietokilpailuohjelmat itselleen sopiviksi.
 
-Itse olen aina ollut tietokilpailuiden suuri ystävä ja nyt kun olen itse kysyjän roolissa, opin joka päivä jotain uutta. Mikä on hyvä, sillä muistiani on liian kauan hyödyllisen tiedon sijaan hallinnut eri saippuaoopperoiden juonenkäänteet.
 
Perälälle on  tarjottu tv-töitä ennenkin, mutta hän päätti ottaa juuri Melkein mensan juontajan tehtävät vastuulleen.

-Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että minulle tarjotaan eri ohjelmia. Melkein mensan valitsin siitä syystä, että siinä oli uudenlainen ja mielenkiintoinen kulma tietokilpailuun. Ja ennen kaikkea vaikutti siltä, että tekeminen tulee olemaan mielekästä. Katsojan puolesta ei voi päättää mikä on viihdyttävää, mutta jos tekeminen on viihdyttävää, mahdollisuudet katsojan viihdyttämiseen ovat silloin ainakin olemassa. Ja tämän tekeminen on sitä todellakin ollut.

Netissä Juha Perälällä pyöri Periksen Unelmaduuni -ohjelma. Sen pariin hän toivoo vielä pääsevänsä.

-Se oli mieleinen projekti. Jokaisessa työpaikassa opin katsomaan tiettyjä asioita uudella tavalla. Olin sitten kaupassa töissä, ajoin kierrätysautoa tai myin asuntoja. Yhden asian opin, että märkäkin pahvi kelpaa kierrätykseen, sillä kierrätyskeskuksen pihalla ne kastuvat joka tapauksessa.

Kuva: Kuvakaappaus Juha Perälän Instagram-sivuilta.