Rakastettu brittiläinen sairaalasarja palaa ruutuun uusin jaksoin

Holby Cityn sairaala on monelle suomalaiselle tärkeä osa television katsomista.

Sairaalasarjat ovat aina olleet suomalaisten makuun. Mieleen tulee välittömästi sekä yhdysvaltalainen Teho-osasto että brittiläinen Casualty. Näistä jälkimmäinen starttasi Suomessa aikanaan vuonna 1999. Casualtya on kuitenkin tehty kotimaassaan Isossa-Britanniassa jo vuodesta 1986, ja se kantaakin täten tänä päivänä maailman pisimpään tehdyn sairaalasarjan arvonimeä.

Casualty tunnettiin ennen Suomessa nimellä Sairaalaelämää, ja sitä pääsee vielä tänäkin päivänä seuraamaan sekä Areenassa että TV2:ssa maanantaista perjantaisin. Tämän uutisen pääasiallisena aiheena oleva Holby Cityn sairaala onkin spin-off juurikin Casualtylle. Spin-offilla tarkoitetaan uutta sarjaa, joka lähtee rönsyämään vanhasta, jo suositusta sarjasta omalle polulleen.

Holby Cityn sairaalaa on tehty vuodesta 1999 saakka. Sarjan tuoreet 22. kauden jaksot alkavat pyöriä Suomessa nyt maanantaisin kello 20.00. Hauskana anekdoottina mainittakoon, että suomalainen ohjaaja Aki Kaurismäki on kertonut olevansa koukussa sarjaan. Sarja puolestaan vastasi Kaurismäen fanitukseen laittamalla hahmon lausumaan "I love Kaurismäki" yhdessä sarjan menneessä jaksossa.