Ridley Scottin suosittu yhdysvaltalainen rikosdraama on täällä jälleen – rooleissa muun muassa Denzel Washington ja Russell Crowe

American Ganster saapui ensi-iltaan vuonna 2007.

Ridley Scott on erittäin tunnettu englantilainen filmintekijä. Kaikki tuskin tosin tietävät, että mies on ennättänyt jo 82 vuoden ikään! Harmaahapsen ansiolistalla on lukuisia arvostettuja elokuvia, joista sopii mainita ainakin Blade Runner, Thelma ja Louise, Gladiator ja Alien. Naimisissa mies on ollut ennen nykyistä vaimoaan kahdesti, ja lapsia hänellä on kolme kappaletta.

American Gangster on rikosdraama, joka perustuu tositapahtumiin 1970-luvulle. Kyseessä on gangsterielokuva huumepohatta Frank Lucasista, jota esittää elokuvassa Denzel Washington. Lucas salakuljetti huumeita Kaukoidästä Yhdysvaltoihin ja saavutti vähitellen kyseenalaisen asemansa markkinajohtajana.

American Gangsterissa virkavalta saa viimein Lucasin toimista vihiä ja aloittaa ajojahdin. Konnan kintereille pääsee muun muassa etsivä Richard Roberts, jonka roolissa nähdään Russell Crowe, joka Scottin tavoin oli osasyyllinen Gladiator-elokuvan menestykseen.

American Gangster sai Rotten Tomatoesissa 80 prosentilta kriitikoista myönteisen arvion. Oscar-gaalassa elokuva sai ehdokkuudet parhaasta naissivuosasta (Ruby Dee) ja parhaasta lavastuksesta.

American Gangster nähdään Kutosella perjantaina kello 21.00. Uusinnat esitetään Kutosella lauantaina kello 22.50 sekä TV5:llä sunnuntaina 23.55.

Julkaistu 17.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot