Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon

Kohtalon valvojat (The Adjustment Bureau) on George Nolfin ohjaama elokuva.

49-vuotias Matt Damon on tehnyt elokuvia jo vuodesta 1988 saakka – siis noin 33 vuotta. Ensimmäisen kerran Massachusettsin Cambridgessä syntynyt heppu nähtiin Mystic Pizza -nimisessä elokuvassa. Kaikki kotimaiset leffojen ystävät eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että yhdysvaltalaisnäyttelijältä löytyy myös englantilaisia, skotlantilaisia, ruotsalaisia, walesilaisia ja jopa suomalaisia juuria. Damonin äidin isä nimittäin oli alkuperäiseltä nimeltään Pajari.

Tunnetuimmat roolinsa Matt Damon on kenties tehnyt Medusan verkko -trilogiassa, Pelastakaa sotamies Ryanissa, Ocean's Elevenissä ja Will Huntingissa.

Kohtalon valvojissa Damon esittää poliitikko Davidia, joka joutuu tanssijarakastettunsa kanssa salaperäisen järjestön takaa-ajamaksi. Elokuva tehtiin 50,2 miljoonan dollarin budjetilla, ja se keräsi lipputuloja kohtuulliset 127,9 miljoonaa dollaria. Kriitikot muistivat elokuvaa tosin pääasiassa keskivertohyvillä arvioilla – ja Rotten Tomatoesissa 71 prosentin hyväksynnällä.

Kohtalon valvojat esitetään TV5:llä tiistaina kello 21.00. Uusinta puolestaan on luvassa FRII-kanavalla sunnuntaina kello 18.00.

Julkaistu 25.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot