Seitsemän Oscar-palkinnon avaruuselokuvaa tähdittävät Sandra Bullock ja George Clooney – kyseinen leffa on vuoden 2013 peruja

Gravity on arvostettu scifi-trilleri.

Onko kukaan muu huomannut, kuinka elokuvien nimiä yhä harvemmin suomennetaan? Vielä vuosina 1980–2000 lähestulkoon jokaisella legendaarisella leffalla tuntuu olleen vähintäänkin jokin unohdettu liikanimi, mutta tänä päivänä moni elokuva esiintyy alusta pitäen alkuperäisnimellään. Esimerkiksi vuoden 2013 hittielokuva on – ja on aina ollutkin – Gravity, eikä suinkaan "Painovoima" tai edes "Painovoima – sukkula tuhoutuu"!

Gravitya voisi kai kutsua kokeelliseksi leffaksi. Elokuva sijoittuu syvälle synkkään avaruuteen, jossa ei luonnollisestikaan paljon tapahdu – mitä nyt lääkintäupseeri Ryan Stonen (Sandra Bullock) ja veteraaniastronautti Matt Kowalskyn (George Clooney) avaruussukkula tuhoutuu. Muita näyttelijöitä ei myöskään elokuvassa ole muuten kuin äänirooleissa.

Kaksikon tähdittämä trillerihenkinen avaruusseikkailu onnistui vakuuttamaan niin kriitikot kuin leffalipuista maksavan yleisönkin. 100 miljoonan dollarilla tehty elokuva keräsi lipputuloja nätit 716 miljoonaa euroa. Oscar-gaalasta puolestaan tarttui kainaloon peräti seitsemän pystiä, joskaan ei vuoden parhaan elokuvan titteliä, joka meni 12 Years a Slavelle.

Gravity esitetään Nelosella sunnuntaina kello 21.00. Uusinta on luvassa ensi perjantaina kello 23.40.

Julkaistu 19.04.2020

Uusimmat

Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa TV-selvänäkijä Stiina Sahari Iltapululle: Näin sujuu selvänäkeminen TV:ssä!

Videot

Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa TV-selvänäkijä Stiina Sahari Iltapululle: Näin sujuu selvänäkeminen TV:ssä! Piinaavan herkullinen klassikkotrilleri vuodelta 1997 pamahtaa taas eetteriin – pääosassa aina yhtä viehättävä Michael Douglas!