Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti!

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström haluaa puhua avoimesti seksuaaliasioista.

Sex Tape Suomi on ollut kevään Nelosen rohkeimpia sarjoja, jossa pariskunnat kertovat avoimesti seksuaalielämästään.

Iltapulu haastatteli ohjelman juontajan, seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin. Yllättikö parien avoimuus seksielämän suhteen?

-Ihmisten luonnollinen ja viisas avoimuus oli positiivinen yllätys ohjelmaa tehdessä. Kyse ei ollut rehvastelusta tai revittelystä, vaan aikuisten ihmisten parisuhdepohdinnoista. Mihin seksuaalisuus kuului luonnollisena osana.

Marja Kihlström ei auttanut pariskuntia pelkästään vain televisiossa. Hän myös muistutti, että kyse on julkisesta työstä, mutta kuitenkin oikeasta terapiasta.

-Tein tv:ssä terapiatyötä niin kuin vastaanotollani, mikä tuntui hyvältä. Puhuin etukäteen parien kanssa, että heidän ei kannata puhua asioista, mistä he eivät ole vielä valmiita puhumaan julkisesti. Lupasin kaikille, että olen heidän puolellaan turvana, enkä tee viihdettä ihmisten kustannuksella.

Marja Kihlströmin mielestä seksi on aivan turhaan tabu asia.

-Seksi on hyvin intiimiasia, siihen liittyy paljon uskomuksia ja tabuja edelleen. Seksi ja seksuaalisuus usein myös sekoitetaan. Silloin unohtuu, että seksuaalisuus on osa ihmisyyttä ja meissä jokaisessa läsnä läpi elämän.

Kihlström toteaa, että Sex Tape Suomi oli hyvän pään avaus seksielämän normalisoinnin suhteen.

-Sex Tape Suomi oli tärkeä avaus suomalaisille asioiden normalisoinnin kautta. Monet haasteet kuin mahdollisuudet tulivat näkyviksi ohjelman parien kautta ja ovat samaan aikaan niin universaaleja, että katsojat pystyivät samaistumaan niihin.

Kuva: Nelonen