Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva

Kapteeni (englanniksi The Captain) on Robert Schwentken ohjaama historiallinen draamaelokuva.

Toinen maailmansota oli maailman mittakaavassa luonnollisestikin aivan valtava asia. Vastaavia koko maapalloa koskettavia ja kohahduttavia hetkiä ei juurikaan historiaan mahdu, mutta kenties ainakin nämä koronan ajat tulevat jäämään monille meistä mieleen. Koronaan tosin on menehtynyt maailmanlaajuisesti ainoastaan 350 000 ihmistä, kun taas toinen maailmansota koitui kuolemaksi arviolta 85 miljoonalle ihmiselle.

Nyt luvassa on sotaelokuvien ystäville mielenkiintoinen Saksan, Ranskan ja Puolan yhteisproduktio – nimittäin Kapteeni-niminen elokuva, joka kertoo tarinan saksalaisesta sotarikollisesta Willi Heroldista. Herold varasti muuan saksalaisupseerin henkilöllisyyden ja tapatti suuren joukon rintamakarkureita ja keskitysleirivankeja.

Tositapahtumiin perustuvan elokuvan on ohjannut itsekin saksalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Robert Schwentke. Elokuva sai Rotten Tomatoesissa 52 kriitikolta 85-prosenttisen hyväksynnän, ja IMDB:ssäkin elokuvan arvosana on maittava 7,4.

Kapteeni esitetään Yle Teema & Femillä keskiviikkona kello 22.00. Elokuvan kesto on noin kaksi tuntia.

Julkaistu 26.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot